Uniek woonconcept in De Bossche Hoeve

Bouwen in hout is een steeds populairdere bouwmethode. Deze doordachte houtbouwmethode wordt steeds vaker toegepast in nieuwbouwprojecten, omdat thema’s als duurzaamheid, gezondheid en milieuvriendelijkheid belangrijk zijn voor een betere toekomst.

In De Bossche Hoeve biedt bouwen met hout een modulaire manier van bouwen voor een adaptieve manier van wonen. Door te bouwen met geprefabriceerde elementen kan jouw woning snel worden opgeleverd (modulair bouwen) en eenvoudig worden aangepast aan jouw veranderende woonwensen (adaptief wonen).

Ontdek en ervaar de duurzame en flexibele woonomgeving van De Bossche Hoeve.

Modulair bouwen, adaptief wonen: de woning die altijd past

Het modulaire en adaptieve woonconcept van Vrolijk Leven gaat ervan uit dat zodra de woonwensen van de bewoners veranderen, dat niet gelijk betekent dat ze hoeven te verhuizen. De aanpassing van een traditioneel gebouwde woning die hoofdzakelijk bestaat uit steen en beton vraagt al gauw om een ingrijpende verbouwing. Dankzij het flexibele karakter en de sterke eigenschappen van het natuurproduct hout, maakt dit adaptieve en modulaire woonconcept het mogelijk om een woning sneller en gemakkelijker aan te passen. Om dit mogelijk te maken wordt bij het esthetische, constructieve en technische ontwerp van de woningen uitgegaan van verschillende woningtypen, in één bouwvorm. Of het nu gaat om een vrijstaande, geschakelde of gecombineerde woning, een huis in dit woonconcept heeft het allemaal al in zich. Het is allemaal mogelijk zodra de situatie erom vraagt. Hoe het leven van de huiseigenaren er op dat moment ook uitziet of uit gaat zien, de woning is er al op voorbereid. De bewoners hoeven alleen maar het moment te kiezen.

Waarom kiezen voor het unieke woonconcept?

Naast het aanpasbare karakter heeft het woonconcept nog veel meer voordelen. Woningbouw in hout biedt namelijk verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden met materialen zoals beton en steen. Houtbouw biedt voordelen op gebied van duurzaamheid, milieu, constructie, gezondheid, comfort, binnenklimaat, bouwtijd en heeft daarnaast ook nog eens economische voordelen. Door deze voordelen wordt hout steeds populairder als bouwmateriaal, vooral in het licht van de groeiende aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en milieuvriendelijkere bouwmethoden.

Voordelen van houtbouw

Duurzaam & mileuvriendelijk
 • Hernieuwbare grondstof: Ons hout komt uit duurzaam beheerde bossen en is hierdoor een hernieuwbare en duurzame grondstof.
 • Lage ecologische voetafdruk: De productie en bewerking van hout vergt minder energie dan die van staal, steen of beton, wat de belasting op natuur en milieu vermindert.
 • FSC®-keurmerk: Ons hout voldoet aan alle eisen van duurzame houtproductie en beschikt over het FSC®-keurmerk.
 • Bijdrage aan CO2-reductie: Ons hout neemt CO2 op tijdens de groei en is daardoor een koolstofneutraal of zelfs koolstofnegatief bouwmateriaal. Door hout en duurzame materialen te gebruiken voor o.a. isolatie en constructies, draagt jouw woning bij aan de reductie van CO2.
 • Minder bouwafval: Ontwerp en prefabricatie van bouwelementen zorgen voor efficiënt gebruik van hout, wat resulteert in minder bouwafval.
Verkorte bouwtijd
 • Sterk en flexibel bouwen: Hout is van nature sterk en erg geschikt voor uiteenlopende constructies. Dankzij de natuurlijke flexibiliteit van hout, is het beter bestand tegen trillingen en bevingen.
 • Prefabricatie: Wanden, vloeren en dakpanelen worden grotendeels al in de fabriek geproduceerd, wat het aantal stappen in het bouwproces en op de bouwplaats vermindert en onvoorziene werkzaamheden minimaliseert.
 • Lichte funderingen: Het relatief lage gewicht van hout vereist minder zware funderingen, wat bespaart op materiaalkosten en de bouwtijd nog verder verkort.
 • Sneller bouwproces: Houtbouw kent geen droogtijden, wat de bouwtijd aanzienlijk verkort. Montage en afwerking verlopen sneller en efficiënter. Gemiddeld duurt de bouw van een houtbouwwoning 3 tot 6 maanden (t.o.v. 8 tot 14 maanden bij traditionele bouw).
Gezond & comfortabel wonen
 • Hout draagt bij aan een stabiel, comfortabel en gezond binnenklimaat door haar vochtregulerende en isolerende eigenschappen.
  • Vochtregulatie: Hout kan vocht uit de lucht opnemen, wanneer de luchtvochtigheid te hoog is en dit weer afgeven wanneer de luchtvochtigheid te laag is. Dit zorgt voor een vermindering van schimmelvorming en condensatie.
  • Isolatie: Hout heeft natuurlijke isolerende eigenschappen, waardoor het warmte vasthoudt in de winter en koel blijft in de zomer. Hierdoor is de woning energiezuinig.
 • Duurzame energievoorziening: Elke woning is uitgerust met zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terug-win-installatie, wat zorgt voor een duurzame energievoorziening.
 • Slimme technologie: Een intelligent domotica-systeem maakt je woning slim en gemakkelijk te beheren, maar ook duurzaam door de afstemming van zonnepanelen met de apparaten.
 • Warme uitstraling en veel daglicht: Houtbouw biedt een warme en natuurlijke uitstraling. Dankzij de houtconstructie zorgen de grote raampartijen voor veel natuurlijke lichtinval, dit vermindert de energiebehoefte en verbetert het welzijn van bewoners.
 • Natuurinclusief: Integratie van nestkasten voor vogels, vleermuizen en insecten zorgen voor een natuurinclusieve woonomgeving.
Economische voordelen
 • Lagere bouwrente: Door de kortere bouwtijd betaal je minder bouwrente voor de periode tussen aankoop en oplevering van jouw nieuwe woning.
 • Overbruggingskrediet: Om de periode tussen de verkoop van je oude huis en de aankoop van je nieuwe huis te overbruggen, kun je de overwaarde van je oude huis inzetten – met behulp van een overbruggingskrediet – voor de aankoop van je nieuwe huis.
 • Gezamenlijke financiering: Banken bieden gezamenlijke hypotheekvormen aan, waardoor je samen met andere bewoners jouw woning kunt financieren.
 • Waardevaste investering: Jouw woning is een waardevaste investering die kan dienen als pensioenopbouw in eigen beheer. Door verzilvering van jouw jarenlange aflossing, kan de overwaarde (of een deel hiervan) gebruikt worden als eventuele nieuwe financiering bij een gewenste woningaanpassing, waardoor het voor jou voordeliger uitpakt.

Woningtypes

In De Bossche Hoeve kun je straks wonen in een vrijstaande woning, geschakelde woning of gecombineerde woning.

De kaveloppervlaktes variëren van 256 m2 tot 599 m2. 

Hebben wij je geïnspireerd over houtbouw en ons unieke woonconcept?
Nog even geduld, het is bijna zo ver!

Op dit moment zijn we druk bezig met de invulling van de nieuwe woningtypes in De Bossche Hoeve. Binnenkort volgt meer informatie over de beschikbare woningtypes en over de bijbehorende verkaveling.

Dit unieke woonconcept in De Bossche Hoeve is een ontwikkeling van Vrolijk Leven, Ontwikkelaars van leefruimte. Kijk voor meer informatie over initiatiefnemer Vrolijk Leven op www.vrolijkleven.nl.

Meld je aan

We zijn momenteel hard aan het werk om het woonconcept en de bijbehorende woningtypes vorm te geven. Niets missen van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan nu alvast aan als geïnteresseerde.

Door mij in te schrijven, ga ik akkoord met de gebruiksvoorwaarden van Woonmens.