Hout in De Bossche Hoeve

In De Bossche Hoeve is bewust gekozen om hout toe te passen op de gevels van de woningen. De vormtaal die wordt toegepast, komt voort uit de gebouwen die je doorgaans ziet op een Brabants boerenerf. Boerderijen met verschillende types houten schuren; denk hierbij aan een kapschuur, een hooischuur of een graanschuur. De woningen krijgen een eigentijdse uitstraling en zorgen voor een CO2 reductie door het gebruik van duurzame materialen.

SOULWOOD® Modi

Soulwood Modi is thermisch gemodificeerd vurenhout, klasse B, KD . Thermisch gemodificeerd is hout dat met stoom is verwarmd tot wel 2000 Celsius. Dat gebeurt in zuurstofarme ruimtes, zonder gebruik te maken van chemische middelen. Het is daardoor een volledig milieuvriendelijk proces en is een additioneel verduurzamingsproces niet meer nodig. Het belangrijkste voordeel van dit proces is, dat het de levensduur (ca 25 jaar of langer) fors verlengt. De vochtopname van het hout wordt lager en daardoor is het vrij stabiel en zeer geschikt om als gevel toe te passen. Soulwood Modi krijgt door het procesvan modificeren een mooie bruine kleur met behoud van zijn natuurlijke uitstraling.

Weathering Grey

Het hout in De Bossche Hoeve heeft een speciale behandeling gekregen: Weathering Grey. Deze behandeling is een zogenoemde wood-sealer. Het is waterafstotend en vochtregulerend. Het dringt diep door in het hout. Doordat het zich hecht aan de houtcellen vormt het een duurzame, ademende beschermlaag tegen vocht en vuil. Omdat de vochtopname sterk wordt beperkt, zal het hout minder snel werken of vervormen en minder snel scheuren. Bovendien vindt er door een speciale toevoeging een egale vergrijzing van het houtoppervlak plaats.

Onderhoudsadvies

Periodiek reinigen van het behandelde oppervlak komt de duurzaamheid van het systeem ten goede. Wij adviseren om het oppervlak jaarlijks schoon te maken.
Onder schoonmaken wordt verstaan: het verwijderen van stof, vuil. Gebruik geen hogedrukspuit om schade aan het hout en/of verfsysteem te voorkomen. Een SoulWood houten gevel voorzien van Weathering Grey behoeft verder geen onderhoud. De houten gevel van de woning gaat daardoor lang mee en zij geven zonder omwegen een productgarantie van maar liefst 15 jaar.

Meld je aan

We zijn momenteel hard aan het werk om het woonconcept en de bijbehorende woningtypes vorm te geven. Niets missen van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan nu alvast aan als geïnteresseerde.

Door mij in te schrijven, ga ik akkoord met de gebruiksvoorwaarden van Woonmens.